Mijn naam is Helen Derksen. Als docente lichamelijke opvoeding heb ik een aantal jaren lesgegeven op het voortgezet onderwijs. Mijn favoriete sport was turnen, en is nog steeds tennissen. Het telkens weer verleggen van grenzen en het aangaan van nieuwe uitdagingen vind ik heerlijk; het geeft me plezier en voldoening. Het docentschap vond ik een heel mooi vak, maar gaf me toch niet de voldoening waar ik naar zocht. Ik ben toen de HBO opleiding gaan volgen: HOLOS, integrale massagetherapie voor volwassenen en kinderen. En ik heb inmiddels alweer bijna 25 jaar mijn eigen praktijk als Integraal Massagetherapeute. Ik vind het een prachtig en boeiend vak! Al vele mensen, jong en oud, heb ik mogen begeleiden op hun levenspad. 

Het menselijk lichaam vind ik boeiend en fascinerend. Vooral het functioneren, de mogelijkheden en psychologische achtergronden achter fysieke klachten en blokkades. Meditatie is o.a. een middel voor mij ter verrijking van mijzelf en mijn leven. Al vele jaren reis ik naar Azië voor meditatie en verdieping.

In mijn massagetherapie-praktijk vind ik het boeiend om iemand te begeleiden de kracht in zichzelf te vinden. Soms gaat dat gepaard met weerstanden of angsten, soms met verdriet, maar uiteindelijk zal de weg naar jezelf, de liefde naar jezelf, als een bevrijding voelen. Ik gebruik vooral mijn intuïtie en gevoel, maar ook de theoretische kennis van het menselijk lichaam, om tot een optimale massage te komen. Het lichaam verteld, en door goed te leren luisteren en te voelen, zal er ontspanning en heling plaats kunnen vinden. Mijn intuïtie en heldere gevoel via mijn handen, geeft dat de behandelingen zeer persoonlijk zijn en helend werkten. 

In 2000 heb ik de opleiding tot integraal massagetherapeut bij Holos afgerond en mij aangesloten bij de beroepsvereniging voor natuurgeneeskundige therapeuten ( LVNT). Dat betekent dat de consulten geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. (Vraag naar de voorwaarden bij je ziektekostenverzekering.) Na de Holos opleiding, heb ik ook een aantal modules visceraal therapie gevolgd bij het Upledger instituut, en de opleiding tot Kindertolk afgerond. 

 

Massagetherapie helpt de verdieping in jezelf aan te gaan en dicht bij je ware ik te komen!

 

Helen Derksen

helenderksen

hoofdmassage 2

Lid van:

lvnt def

lvnt def

lvnt def