Ieder mens heeft van nature behoefte om aangeraakt te worden. Een betrokken aanraking, vanuit oprecht contact, kan voor een mens heel veel betekenen. Vaak voelt iemand dat de spanning door de aanraking verdwijnt, en een gevoel van thuiskomen bij jezelf ervoor terug komt. Massage helpt enorm om rust en ontspanning te ervaren en vandaaruit stil te staan bij je gevoel. We stoppen vaak ons gevoel weg. Meestal omdat de pijn te groot is om te beleven. Als we veel pijn en verdriet hebben en dit opslaan in ons lijf, kunnen we ziek worden of pijn krijgen in de spieren of gewrichten. Mijn aanrakingen zijn erop gericht dat iemand zich vertrouwd en veilig gaat voelen om deze pijn aan te gaan. Emoties, zoals verdriet of angst, kunnen dan beleefd worden. Door de emoties toe te laten ontstaat er daarna een diepe rust en bevrijding. Vaak gaat iemand opgelucht weer naar huis. 

Er komen regelmatig mensen bij me die rugklachten hebben. Ik masseer dan uiteraard de rug en doe dit met de intentie dat iemand de spanning los kan laten door in zijn of haar eigen lichaam te zakken. Ik zeg altijd: "ik ben niet diegene die spanning los moet laten maar dat ben je zelf!" Ik fasiliteer en geef de client de mogelijkheid en uitnoding met mijn handen om de spanning los te gaan laten. 


reactie van een cliente:

Gemasseerd worden door Helen betekent voor mij "stapje voor stapje thuiskomen bij mezelf".
Dit zegt iets over haar stijl: ik kan mijn verhaal doen en Helen luistert. Met volle aandacht en zonder oordeel. het effect op mij is: ik mag gewoon zijn. Ook dat is thuiskomen.
Als Helen masseert laat ze mijn lichaam spreken en krijg ik verdieping in een levensthema waar ik vaak al jaren mee worstel.
Voor mij is dit een prachtige en veilige manier om heftige thema's achter me te kunnen laten. Eindelijk mag ik loslaten......

Zwangerschapsbegeleiding:

Voor mij is het altijd heel bijzonder als ik een massage mag geven aan een vrouw die zwanger is. Iemand die zwanger is heeft altijd goed te zorgen voor zichzelf en het ongeboren kindje. Als je zelf goed in je vel zit zal de baby het ook wel goed hebben. 
De massages zijn erop gericht om de moeder gevoelsmatig in verbinding te brengen met het ongeboren kind. De moeder leert voelen en van binnenuit contact maken met het kindje.
Vrouwen die fysiek problemen hebben in de zwangerschap (denk hierbij aan rugklachten, bekkeninstabiliteit, harde buiken, vermoeide benen enz.) zullen ervaren dat de massage ontspanning biedt en de mogelijkheid geeft om de spierspanningen van binnen uit los te laten.
Vrouwen kunnen angstig zijn betreffende de bevalling. Integrale massagetherapie begeleidt iemand om de angst op te kunnen vangen en vol vertrouwen de bevalling aan te kunnen gaan.

Consulten en consultprijs:

De consulten duren gemiddeld in het totaal 75 minuten. De kosten voor een consult bedragen € 90,=

Voor mensen met een beperkt financieel budget is er overleg mogelijk over de prijs. Het eerste consult inclusief intake is altijd €90.

Na de behandeling stuur ik de factuur via de email naar je toe en wordt je verzocht via pin of contant te betalen. Je factuur kun je daarna indienen bij je verzekeringsmaatschappij.

In het kader van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) kan ik je mededelen dat de persoonlijke gegevens van jou, opgeslagen worden in een beveiligd administratie-systeem. Indien je niet wenst dat ik gegevens van je opsla in de computer, hoor ik dit graag. 


Afspraken:

Er wordt uitsluitend gewerkt op afspraak. Afspraken kun je telefonisch maken:
073 6144661 of 06 53897977.

Indien je om welke reden dan ook de afspraak niet na kunt komen, dien je dit tot maximaal 24 uur van te voren te melden. Daarna ben ik genoodzaakt het consult in rekening te brengen. Bij ziekte dient er binnen een week een nieuwe afspraak gepland te worden, anders ben ik genoodzaakt het consult alsnog in rekening te brengen. 

 

Lid LVNT, vergoeding via de zorgverzekering:

Ik ben lid van de beroepsvereniging LVNT.
De kosten voor een consult kunt u eventueel via uw verzekeringsmaatschappij terugvragen.
De consulten vallen onder de noemer van alternatieve geneeswijze en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dat wil zeggen dat dit niets te maken heeft met het eigen risico. Ik ben erkend therapeut, geen arts.

Op de website van de LVNT: http://www.lvnt.nl/ kunt u zien welke zorgverzekeringen en welke polissen deze consulten vergoeden.

Tip voor werknemers:

Coaching en therapeutische sessies dragen bij aan de fysieke, emotionele en mentale gezondheid van de mens. Werkgevers hebben baat bij gezonde medewerkers en een laag ziekteverzuim. Op basis van de wet Verbetering Poortwachter en Arbeidsomstandighedenwet zullen veel werkgevers butget hebben vrijgemaakt voor preventief ziekteverzuim. Vraag je werkgever een tegemoetkoming in-of volledige vergoeding van de kosten.

Massagetherapie

IMG 0254

 

praktijk foto stoeltjes

Lid van:

lvnt def

lvnt def

lvnt def